Wat kost een bedrijfsauto verzekeren?

Blog Wat kost een bedrijfsauto verzekeren?

Een bedrijfsautoverzekering afsluiten brengt kosten met zich mee. Je betaalt namelijk iedere maand premie voor deze verzekering. Het is alleen niet zo dat je voor een bedrijfsautoverzekering overal ook evenveel betaalt. De premies die verzekeraars hanteren kunnen zelfs sterk van elkaar verschillen. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je benieuwd bent wat een bedrijfsauto verzekeren kost. Daarom vertellen wij je in deze tekst van welke factoren de premie van een bedrijfsautoverzekering afhankelijk is.

Premie hangt af van de dekking die je kiest

Het is op voorhand niet te zeggen wat een bedrijfsauto verzekeren je precies kost. De premie wordt namelijk grotendeels bepaald door de dekking die je kiest. Bij vrijwel iedere verzekeraar kun je jouw bedrijfsauto op drie manieren verzekeren. Je kunt meestal kiezen uit WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Hieronder gaan we kort in op deze dekkingen.

1. WA

Je verzekert jouw auto voor wettelijke aansprakelijkheid. Dit houdt in dat je enkel verzekerd bent voor schade die je met jouw bedrijfsauto veroorzaakt aan anderen en spullen van anderen. Schade aan je eigen auto is niet verzekerd. Dit is de goedkoopste bedrijfsautoverzekering.

2. WA + Beperkt Casco

Naast de wettelijke aansprakelijkheid ben je met de verzekering WA + volledig Casco ook verzekerd voor bepaalde schade aan jouw auto. Een verzekeraar keert bijvoorbeeld geld uit als de schade veroorzaakt is door brand, bliksem, hagel, storm, diefstal, inbraak of een aanrijding met een loslopend dier. Omdat de dekking van WA + Beperkt Casco uitgebreider is dan die van WA, betaal je meer premie voor deze zakelijke autoverzekering.

3. WA + Volledig Casco

WA + Volledig Casco gaat nog een stapje verder dan WA + Beperkt Casco. Deze verzekering dekt namelijk ook schade aan jouw bedrijfsauto die veroorzaakt is door een aanrijding, vandalisme en andere van buiten komende onheilen. Mede hierdoor staat WA + Volledig Casco ook wel bekend als allrisk autoverzekering. Omdat deze verzekering de meest uitgebreide dekking heeft, is dit ook de duurste autoverzekering.

Aanvullende verzekeringen maken een bestelautoverzekering duurder

Naast de drie standaard dekkingen die we hierboven uitlichtten, kun je jouw bedrijfsauto aanvullend verzekeren. Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen die je af kunt sluiten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een inzittendenverzekering af te sluiten. Hiermee zijn zowel de bestuurder als eventueel andere inzittenden verzekerd. Daarnaast kun jij je nog aanvullend verzekeren voor pechhulp en is het mogelijk om gereedschappen en goederen die je met de bedrijfsauto vervoert te verzekeren.

Vergelijk bedrijfsautoverzekeringen met elkaar

Om te voorkomen dat je onnodig veel betaalt voor een bedrijfsautoverzekering raden wij je aan altijd een vergelijking te maken. Gebruik hier een vergelijkingssite voor. Zo’n site helpt je binnen de kortste keren om de goedkoopste bedrijfsautoverzekering te vinden. Vaak kun je zo’n verzekering ook nog eens online afsluiten, waardoor jouw bedrijfsauto snel verzekerd is.

Recente berichten