Het begin van Formule 1

Blog Het begin van Formule 1

De Formule 1-sport wordt wereldwijd met het jaar populairder. Nu de Nederlandse Max Verstappen boven iedereen uitsteekt en wereldkampioen is, is de Formule 1 ook erg bekend in Nederland. Niet alleen omdat Max meerijdt wordt het populair in Nederland, maar ook omdat in 2021 voor het eerst na jaren er een Grand Prix werd gereden in Zandvoort. Ondanks dat het tegenwoordig steeds populairder wordt, bestaat het al ontzettend veel jaar. Hieronder lees je meer over het begin van Formule 1.  

De vooruitgang van Formule 1

Formule 1 is een bekende sport, maar hoe is het eigenlijk ontstaan? In de jaren twintig en dertig begon het racen. De allereerste officiële Grand Prix werd gereden in 1950. De allereerste Grand Prix werd gehouden op de baan in Silverstone, in Engeland. Deze race is gewonnen door Giuseppe Farina met Alfa Romeo. In deze beginperiode deden de bekende teams, Scuderia Ferrari, Mercedes Benz en Alfa Romeo ook al mee. Tegenwoordig staat Engeland dan ook bekend om het motorsport land van Europa. Toch ging het er vroeger heel anders aan toe dan nu. Zo is het grootste verschil de auto’s van toen en nu. Naast dat de raceauto's er tegenwoordig heel anders uitzien zijn ze ook technisch heel wat stappen vooruit gegaan. Zo zijn er veel overeenkomsten maar ook erg veel verschillen tussen de Formule 1 van talloze jaren geleden en nu. 

Hoe is de sport bekend geworden?

Met de jaren is de sport enorm gegroeid. Door de vele talenten van over de hele wereld is het supergaaf om naar de sport te kijken. De sport werd pas echt bekend toen de grote namen Michael Schumacher, Ayrthon Senna en Niki Lauda in het spel kwamen. Tegenwoordig wordt er flink uitgepakt tijdens een Grand Prix, en na de bekende Netflix-serie ‘Drive to survive’ kreeg de sport nog meer publiek. In de serie leer je de coureurs, teams en de sport kennen.

Recente berichten