Herman van Veen en alles wat hij heeft gedaan

Blog Herman van Veen en alles wat hij heeft gedaan

Wie kent Herman van Veen nog, de zanger die veel heeft bijgedragen aan de Nederlandse muziek? Herman is niet alleen zanger maar kan ook erg goed acteren, schrijven en presenteren. Hij is een legende die blijft bestaan met erg bekende nummers zoals Hilversum 3, Toveren en het nummer Warum bin ich so fröhlich? 

Herman van Veen van zanger tot schilder hij kan het allemaal

Herman van Veen kwam uit een gewoon arbeidersgezin. Hij besloot in zijn jonge jaren om aan het conservatorium te gaan studeren. Hij studeerde viool, zang en muziekpedagogie. In 1965 was Herman voor het eerst te zien in het theater, hij maakte een stuk genaamd ‘Harlekijn’. Naast dat het stuk zo werd genoemd, werd er ook een liedje geschreven met dezelfde naam. Herman van Veen reisde de hele wereld rond en ging in samenwerking met Unicef een theaterstuk maken over de beroemde Alfred J. Kwak. Uiteindelijk werd van dit stuk een prentenboek gemaakt en werd dit figuurtje wereldberoemd. Verder heeft Herman ook meerdere programma’s gepresenteerd waaronder het programma Rode Wangen. Herman komt op voor kinderrechten, hij is bijvoorbeeld betrokken bij Unicef en hij heeft zelf ook meerdere stichtingen opgezet. Naast dat hij zanger, presentator, schrijver en theatermaker is, is hij ook een schilder en hangen zijn werken ook in verschillende galeries.

Muziek van Herman van Veen

Van presentator tot acteur Herman van Veen heeft altijd wat te doen. Een bezigheid daarvan is toch wel zijn muziek. Hij heeft meerdere cd’s waarop je de tofste liedjes kunt luisteren. Een bekende cd van deze legende is ‘Nu en Dan 30 jaar Herman van Veen’. De bekendste liedjes van Herman kun je nu thuis beluisteren dankzij deze cd. Er staan liedjes op zoals Opzij Opzij, Harlekijn, Hilversum 2, De Neus en nog veel meer verschillende nummers die ideaal zijn om te luisteren met kinderen of gewoon lekker voor jezelf. Herman van Veen tourt nu nog steeds terwijl hij al meer dan zeventig jaar oud is! Het is dus iemand om nooit te kunnen vergeten.

Recente berichten