Thuiswerken, zo blijf je gemotiveerd

Blog Thuiswerken, zo blijf je gemotiveerd

Moet jij om wat voor reden dan ook soms thuiswerken? Dan kan het lastig zijn om je de hele dag goed te blijven concentreren. Maar daar zijn verschillende oplossingen voor. Hieronder bespreken wij verschillende tips die jij kan gebruiken tijdens een dagje thuiswerken.

Ochtendroutine

Het is belangrijk dat je een vaste planning hebt in de ochtend. Het is namelijk belangrijk dat je fris en fruitig met je werk bezig gaat. Zodra je in je pyjama achter je bureau gaat zitten, kun je er al van uitgaan dat je op een gegeven moment lui wordt. Zorg er dus altijd voor dat je helemaal klaar bent voordat je aan het werk gaat. Ook een goed ontbijt helpt daarbij, met honger werken werkt natuurlijk niet. 

Maak een planning

Het is handig als je een dag thuis werkt om een planning te maken. Zo weet je precies wat je gaat doen en hoe je het gaat doen. Natuurlijk kun je ook een paar pauzes inplannen, dit moet ook wel anders houd je het niet vol. Houd je aan deze planning, zo weet je zeker dat je alles doet wat je moet doen.

Pauze

Zorg ervoor dat je zo’n drie keer op een dag een pauze neemt. Even wat eten, of even een stukje lopen: het kan dan allemaal. Het is aan te raden om tijdens zo’n pauze een frisse neus te halen. Zo heb je even je zinnen gezet op helemaal wat anders. Je kunt natuurlijk ook wat anders doen, als je maar die drie pauzes houdt.

Muziek

Muziek luisteren tijdens het werken kan je helpen om beter te concentreren. Zo heb je subtile achtergrondmuziek en heb je geen andere geluiden van bijvoorbeeld de buren of een piepende afwasmachine. Zo kun je je volledig focussen op je werk. Zoek muziek waar jij je goed op kunt concentreren. Een chill-playlist wordt aangeraden. 

Na het werk

Zodra je eindelijk klaar bent met werken kun je je eindelijk weer focussen op jezelf. Je kunt natuurlijk weer een frisse neus halen, of even sporten. Het is namelijk belangrijk dat je wel in beweging blijft. Het is wel zo fijn om even je hoofd leeg te maken na een lange dag thuiswerken!

Recente berichten